06 - 121 921 56 info@devalleigroen.nl

Regenwaterinfiltratie

Afkoppelen van regenwater en hemelwaterinfiltratie voorkomt wateroverlast

Regenwaterinfiltratie is niet meer weg te denken in de huidige tijd. Als eigenaar van onroerend goed wilt u natuurlijk voorkomen dat uw buitenterrein blank komt te staan door overvloedige regenval. Gelukkig kan hovenier De Vallei Groen in Renswoude het duurzaam afkoppelen van hemelwater en de infiltratie daarvan voor u verzorgen.

Wat is afkoppelen van regenwater?

Afkoppelen van regenwater ook wel hemelwater infiltreren genoemd, houdt in dat wij van hovenier De Vallei Groen ervoor zorgen dat de riolen niet meer overbelast raken door een plotselinge extreme toevoer van neerslag. Door de klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met zware regenbuien die in korte tijd voor veel water zorgen. Door het aanleggen van een slim systeem van speciale infiltratieboxen in uw grond, kan het hemelwater daarnaartoe lopen. Hiermee voorkomt u dat u natte voeten krijgt en dat hemelwater de riolen laat overlopen met alle nare gevolgen van dien.

Infiltratie hemelwater en creatieve toepassingen

Het water uit uw infiltratieboxen kunt u bestemmen voor hergebruik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het besproeien van uw beplanting of het reinigen van uw oprit of parkeerterrein. Doordat regenwater relatief schoon is, gebruiken veel mensen het ook voor het wassen van hun auto of doorspoelen van het toilet. Zo bespaart u ook nog eens kostbaar leidingwater.

Afkoppelen regenwater
hemelwaterinfiltratie in uw tuin
Logo

Groeperweg 3
3927 CR  Renswoude
06 - 121 921 56
info@devalleigroen.nl

Copyright ©2020 De Vallei Groen. Alle rechten voorbehouden.
Website door: DKGS Agency - SEO teksten: Tekstbureau Kiki Koning