06 - 121 921 56 info@devalleigroen.nl

Update, tuin winterklaar maken

Update, tuin winterklaar maken

Wat een prachtige zomer hebben we gehad. Volop genoten van de zon. Natuurlijk was het wel eens te warm. Dit merkte wij ook in de werkzaamheden. Bijvoorbeeld later inzaaien, wachten met poten van nieuwe planten et cetera. Maar gelukkig was er nog genoeg te doen. Want in plaats van inzaaien konden wij wel ons kunstgras leggen, tuinen aanleggen, straten et cetera. En hebben wij een gave koi-vijver aangelegd. Dit was een mooi project, zie hiervoor ook onze foto`s bij projecten. Natuurlijk hadden wij voordat de aanhoudende warmte begon ook al diverse tuinen klaar gemaakt voor de zomer. Denkt u aan een compleet nieuwe tuin, stukje opnieuw aanleggen of plaatsen van veranda, tuinhuis. Hierdoor konden ze volop genieten van hun tuin. Nu beginnen de dagen korter te worden, de nachten kouder. Echter is het overdag nog heerlijk weer. En kunnen wij nog heerlijk aan de slag in de tuin. Denkt u aan het winterklaar maken van de tuin. Hierbij wat tips om uw tuin klaar te maken : 

  1. Winterklaar maken van borders : laat de vaste planten staan. Knip eventueel uitgebloeide bloemen weg. In de herfst kunt u nieuwe planten in de border zetten en vaste planten delen. Het is nu ook de tijd om bloembollen te planten.
  2. Eenjarige planten verwijderen : u kunt ze het beste weghalen voordat de nachtvorst begint. Anders gaan de stengels rotten en worden erg vies. Trek de planten er met wortel en al uit. U kunt eventueel op deze plekken bollen poten, winterheide of viooltjes
  3. Afgevallen blad : hark de afgevallen bladeren in de border. Een laag van afgevallen blad isoleert, voorkomt dat de bodem dichtslaat en is gunstig voor het dierenleven
  4. Gazon winterklaar : Het gras kan in de herfst nog één keer gemaaid worden. Knip alle randjes bij. Steek wortelonkruiden uit. Zorg ervoor dat er geen gemaaid gras of blad op het gazon blijft liggen. Dan is het aan te raden dit eraf te harken. Een dikke laag blad zorgt voor lichtgebrek, waardoor het gras geel kan worden.
  5. Snoeien als het niet vriest : Zolang het niet vriest een prima periode om te snoeien. Snoei een berk, kastanje, esdoorn, walnoot en druif als ze nog in blad staan om ‘bloeden’ te voorkomen. Andere soorten kunnen ook in het voorjaar gesnoeid worden.
  6. Vijver openhouden : Nu de blaadjes gaan vallen is het aan te raden ervoor te zorgen dat deze niet in de vijver komen. Span een net over de vijver om het blad op te vangen. Als het echt gaat vriezen is het verstandig te voorkomen dat de vijver dichtvriest. Dit kan door een onderwaterpompje. Deze zorgt ervoor dat het water in beweging blijft. Filterpompen kunnen in de winter uitgezet worden.

Heeft u geen tijd voor uw tuin of heeft u graag een helpende hand. Belt u gerust de Vallei Groen .Wij komen het voor u doen. 

Auteur: De Vallei Groen

Logo

Groeperweg 3
3927 CR  Renswoude
06 - 121 921 56
info@devalleigroen.nl

Copyright ©2017 De Vallei Groen. Alle rechten voorbehouden.
Website door: DKGS.nl – SEO teksten: Tekstbureau Kiki Koning